joi, 3 aprilie 2008

Un bunic a pastrat 60 de ani o conserva de la americani

Am citit astazi in Evenimentul Zilei un material despre un veteran de război care i-a aşteptat o viaţă pe americani. În tot acest timp, el a ţinut ca pe un talisman o cutie de conserve provenită din proviziile US Army.

Ion Chiuchiur, un vrâncean de 86 de ani, din Comuna Nereju, satul Poduri (veteran al celui de-al Doilea Război Mondial şi deţinut politic anticomunist), păstrează de peste 60 de ani o conservă primită de la soldaţii americani în timpul foametei de după război.

În tot acest timp, el i-a aşteptat pe americani să vină să ne salveze de ruşi. A participat între timp la o rebeliune anticomunistă, a făcut puşcărie, iar acum, când a aflat că George W. Bush a sosit în România, a vrut să se urce în tren şi să meargă la ambasada americană pentru a mulţumi pentru ajutoarele trimise de preşedintele Harry S. Truman, în 1947. Iar dacă ar fi faţă în faţă cu preşedintele american, i-ar spune simplu: „Ne-aţi lăsat prea mult pe mâna ruşilor!“.

Povestea intreaga o gasiti AICI

Dupa exemplul batrinelului as putea cumpara si eu conserve si sa astept 60 de ani sa castige Consiliul Judetean dar si Primaria Iasi anumiti candidati inscrisi pana acum in cursa electorala. Iar daca dupa 60 de ani ajung sefi la cele doua institutii publice promit ca am sa le dau aceste conserve!!!

Niciun comentariu: