luni, 7 aprilie 2008

NEWSLETTER IEŞEANUL 07 APRILIE

1. Trupele pe care le-am iubit

Pare că înainte de toate au fost cei de la Roşu şi Negru. Românii „ascultători“ de rock sau jazz ştiu că nu au fost nici puţini, nici lipsiţi de culoare. Într-o perioadă în care poporul vorbea în şoap­tă, trupa lui Nancy Brandes şi, mai apoi, a lui Liviu Tudan îşi cânta poveştile, metaforele, iubirile.

mai multe AICI

2. SIDA: 15 cazuri noi, trei morţi

O privire de ansamblu a situaţiei bolnavilor de HIV/SIDA din judeţ, pe baza datelor oficiale, arată că 179 de ieşeni au murit după 1990 din cauza cumplitei boli.

mai multe AICI

3. Made în Iaşi

Nu mai avem industrie şi ne-am transformat într-o piaţă de consum. Există, însă, ieşeni care produc lucruri ce nu se mai găsesc în niciunul dintre judeţele ţării. Produsele „made in Iaşi“ sunt de calitate şi sunt căutate mai ales pentru pieţele din străinătate. Cu alte cuvinte, au găsit nişa care le permite să obţină suficiente câştiguri financiare cât să-şi poată dezvolta afacerea pe viitor. Nu s-au lăsat îmbătaţi de primul succes şi au continuat să dezvolte şi să producă lucruri noi.

mai multe AICI

4. Păpuşile fermecate

Albă ca Zăpada şi Cenu­şăreasa, Pinocchio, Păcală sau lupul cel rău din povestea lui Creangă - toate prind viaţă la Teatrul „Luceafărul“. Acesta este u­nul dintre puţinele locuri în care copiii nu simt lipsa jocu­rilor pe calculator sau a desenelor animate. Pentru două ore, copilul dumnea­voastră se va regăsi în personaje precum Ileana Co­sânzeana, Harap-Alb sau se va distra pe cinste alături de Motanul Încălţat şi Aladin.

mai multe AICI

5. Aşa putea arăta noul Palat de Justiţie!

Trei milioane de euro. Atât a cerut un consorţiu american, la licitaţia organizată în toamna anului trecut de Ministerul Justiţiei, doar pentru proiectul viitorului Palat de Justiţie din Iaşi, situat la intersecţia străzilor Elena Doamna cu Târgu Cucu.

mai multe AICI

6. Străzi private

Ideea unui drum privat pare a fi desprinsă din filmele ame­ricane, unde nimeni nu intră dacă nu este invitat. Avan­tajul locuitorilor din zonă este faptul că drumul de acces spre locuinţă este de cea mai bună calitate. În plus, realizarea acestuia de­pinde numai de locuitorii din zonă, care sunt direct interesaţi ca lucrarea să fie efectuată cât mai repede. Ieşenii care au în faţa casei un drum privat au garanţia că nu se trezesc la poartă cu străini.

mai multe AICI

Niciun comentariu: