luni, 3 martie 2008

Safari în Africa de Sud

În ultima vreme, tot mai mulţi români au ales vacanţele în stil safari. Dacă vreţi o doză în plus de adrenalină, vă plac experienţele incitante şi vă atrage tot ceea ce are legatură cu natura, o călăto­rie pe tărâmul african vi se potriveşte cu siguranţă.


Exotic

Denumit şi “continentul contrastelor”, Africa este al treilea ca mărime, traversat de Ecuador şi de meridianul zero. Limita faţă de Asia începe de la Canalul Suez, trece prin Marea Roşie, strâmtoarea Bab el Mandeb şi Golful Aden. În est se află Oceanul Indian, cu un ţărm lipsit aproape complet de golfuri şi insule.
Africa de Sud oferă turiştilor o experienţă naturală, în care flora, fauna şi formele de relief se completează spectaculos. Pe scurt, uiţi instant grijile de acasă. De asemenea, trebuie ştiut că în interiorul statului clima este caldă şi umedă vara, secetoasă şi blândă iarna. Pe coasta de vest este o zonă secetoasă, din cauza deşertului Namib. În schimb, în nord - est umiditatea este mai mare, din cauza caracterului musonic. Moneda oficială în Africa de Sud este randul.


Cum ajungeţi în Africa

Dacă hotărâţi să plecaţi cu grupul, e bine să ştiţi că prima vacanţă este programată pentru 1 aprilie. Primul pas ar fi obţinerea vizei de la Ambasada Republicii Africa de Sud (taxa de viză este de 60 de euro/persoană). Urmează apoi să încheiaţi o asigurare medicală, iar în final să procuraţi un bilet de avion Iaşi - Bucureşti. Plecarea se va face cu avionul din Bucureşti spre Cape Town (288 de euro - taxe de aeroport), capitala statului. Odată ajunşi în Africa veţi beneficia de transport auto pe toată durata deplasării, de cazare, nouă nopţi la un hotel de 3 stele cu mic dejun inclus, dar şi de ghid şi însoţitor de grup.

mai mult pe IESEANUL

Niciun comentariu: