duminică, 10 februarie 2008

Relu Fenechiu sau Varujan Vosganian merg în cursa pentru Primăria Iaşi?


Zi de post, vineri, pentru liberalii ieşeni. De ce? Păi vă aduceţi aminte de promisiunea lui Relu Fenechiu? "Pe 15 februarie, în urma unei cercetari sociologice, îl vom stabili", a promis Fenechiu într-un interviu acordat EVZ. Putem traduce că săptămâna mare aproape că a venit. Rămâne însă o dilemă: care va fi persoana, până în prezent fiind vehiculate doar două nume posibile pentru candidatura la Primăria Iaşi: senatorul Varujan Vosganian şi deputatul Relu Fenchiu.

Şi cei din Paşcani îşi vor afla candidatul la Primărie tot pe 15 februarie!

Aşa a promis la începutul sătămânii deputatul Grigore Crăciunescu. Acesta a spus PNL a făcut un sondaj de opinie în urma căruia va fi cunoscută persoana care va intra într-o cursă, în care tradiţia de cel puţin două decenii a PSD-ului nu a mai fost schimbată. Şi aici până în prezent a fost vehiculat doar un singur nume: chiar al şefului PNL Paşcani: Grigore Crăciunescu.

Numele candidatului PNL la Iaşi pentru scaunul de edil şef al oraşului se va adăuga actualului primar, vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita, inginer de profesie şi Dumitru Oprea, expert al Comisiei Europene şi eurodeputat din noiembrie 2007, pe lista PD-L dar şi a candidaţilor independenţi, creatoarea de modă Irina Schrotter sau a bloggerului Bogdan Dorojan. Printre partidele care nu şi-au anunţat încă candidaţii pe lângă liberali, se numără PC care au promis că pe 2 martie vor face cunoscut numele acestuia, PNG, PRM sau alţi posibili independenţi. La alegerile locale din 2004, în competiţia pentru Primăria Iaşului au intrat 15 candidaţi. În turul doi, pesedistul Gheorghe Nichita l-a învins pe democratul Dan Cârlan, actualul lider al PD-L Iaşi, la o diferenţă de câteva zeci de mii de voturi. Vom vedea dacă tradiţia de a vea cel puţin 15 candidaţi pentru fotoliul de primar va fi respectată şi anul acesta.

Niciun comentariu: